Ouddorp

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Ouddorp

Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het Zuid Hollandse eiland Goerree-Overflakkee. Ideaal gelegen voor uw volgende vakantie op Strandpark Duynhille! Het gezellige centrum van Ouddorp ligt rondom de kerk. Wilt u een kop koffie halen, lunchen of aan het eind van de dag wat gaan drinken; dan zijn hier meerdere restaurant en eettentjes. Wilt u liever winkelen? Ook dat is mogelijk in Ouddorp. In het dorp en net buiten het dorp zijn allerlei verschillende winkeltjes en supermarkten te vinden. Lekker rondslenteren, een cadeautje kopen, bijzondere thee uitzoeken, een nieuwe outfit passen in de kledingwinkel of wandelschoenen zoeken in de sportwinkel en daarna heerlijk neerstrijken op het terras.

In het Raad- en Polderhuis is het Ouddorp Museum gevestigd. In dit museum staat de geschiedenis van Ouddorp centraal. Een ander leuk museum in Ouddorp is het RTM Museum. Hier kunt u de geschiedenis van de Rotterdamse Tram Maatschappij aanschouwen en het bezoek vervolgens afsluiten met een ritje in een gerestaureerde tram langs het Grevelingenmeer.

Leuk voor jong en oud is De Mèkkerstee. De Mèkkerstee is een geitenboerderij in Ouddorp en laat u het leven op een geitenboerderij zien. De boerderij biedt daarnaast de gelegenheid om rustig van een kopje thee of koffie te genieten met een zelfgemaakt stukje cake of een Ouddorpse specialiteit. In de winkel bij de Mekkerstee vindt u een uitgebreid biologisch assortiment. Voor kinderen is de speeltuin een aanrader. Ouddorp biedt tijdens uw verblijf op Strandpark Duynhille dus genoeg vermaak!

Strand

De uitgestrekte stranden van Ouddorp bieden voor ieder wat wils. De bereikbaarheid van de stranden rondom Strandpark Duynhille is uitstekend: er zijn veel parkeerplaatsen, die vaak ook nog eens gratis zijn! Ook uw fiets kunt u makkelijk kwijt. Grote delen van het strand worden door de reddingsbridgade bewaakt. De stranden van Ouddorp zijn niet alleen geliefd bij zonaanbidders uit binnen- en buitenland, maar ook allerlei wind- en watersporters weten onze kust het hele jaar door te vinden. Uw verblijf op Strandpark Duynhille is niet compleet zonder bezoekje aan de prachtige langgerekte stranden van Ouddorp!

Heeft u al eens gewandeld langs de vloedlijn, 's avonds tegen zonsondergang? Een prachtig gezicht, ontspannend voor zowel lichaam als geest. Een echte aanrader! Tijdens uw verblijf op Strandpark Duynhille bereikt u binnen no time het strand, waar u met een heerlijk drankje in de hand geniet van een geweldige zonsondergang!

Meer informatie