Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Ouddorp

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Ouddorp

Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het Zuid-Hollandse eiland Goerree-Overflakkee. Het gezellige centrum van Ouddorp ligt rondom de kerk. Wil je een kop koffie halen, lunchen of aan het eind van de dag wat gaan drinken; dan zijn hier meerdere restaurant en eettentjes. Wil je liever winkelen? Ook dat is mogelijk in Ouddorp. In het dorp en net daarbuiten zijn allerlei verschillende winkeltjes en supermarkten te vinden. Lekker rondslenteren, een cadeautje kopen, bijzondere thee uitzoeken, een nieuwe outfit passen in de kledingwinkel of wandelschoenen zoeken in de sportwinkel en daarna heerlijk neerstrijken op het terras.

In het Raad- en Polderhuis is het Ouddorp Museum gevestigd. In dit museum staat de geschiedenis van Ouddorp centraal. Een ander leuk museum in Ouddorp is het RTM Museum. Hier kun je de geschiedenis van de Rotterdamse Tram Maatschappij aanschouwen en het bezoek vervolgens afsluiten met een ritje in een gerestaureerde tram langs het Grevelingenmeer.

Leuk voor jong en oud is De Mèkkerstee. De Mèkkerstee is een geitenboerderij in Ouddorp en laat je het leven op een geitenboerderij zien. De boerderij biedt daarnaast de gelegenheid om rustig van een kopje thee of koffie te genieten met een zelfgemaakt stukje cake of een Ouddorpse specialiteit. In de winkel bij de Mekkerstee vind je een uitgebreid biologisch assortiment. Voor kinderen is de speeltuin een aanrader. Ouddorp biedt tijdens je verblijf op Strandpark Duynhille dus genoeg vermaak!

Strand

De uitgestrekte stranden van Ouddorp bieden voor ieder wat wils. De bereikbaarheid van de stranden rondom Strandpark Duynhille is uitstekend: er zijn veel parkeerplaatsen, die vaak ook nog eens gratis zijn! Ook je fiets kun je makkelijk kwijt. Het dichtsbijzijnde strand ligt vanaf het park bovendien op loopafstand. Grote delen van het strand worden door de reddingsbridgade bewaakt. De stranden van Ouddorp zijn niet alleen geliefd bij zonaanbidders uit binnen- en buitenland, maar ook allerlei wind- en watersporters weten onze kust het hele jaar door te vinden.

Over het strand kun je op elk moment van de dag, tijdens wel seizoen dan ook, heerlijk wandelen. De Bunkerroute bij recreatiegebied De Punt is een interessante korte wandeltocht. Via genummerde bordjes kun je via een wandelroute door het mulle zand oude bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen.

Meer informatie
<