Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Torenmuseum Goedereede

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Goedereede

De Gotische toren van Goedereede werd lang geleden gebruikt als baken voor de zeevarenden. Eerst met gestookt vuur, later met een vuurtorenlicht. Sinds 1911 doet de toren geen dienst meer als vuurtoren omdat de toren inmiddels te ver van zee staat. Het boeilicht wat in 2013 op de toren is geplaatst herinnert nog aan het vuurtorenverleden. Tegenwoordig heeft de toren een museumfunctie waarbij de geschiedenis van Goedereede en de toren centraal staan. Naast een vaste tentoonstelling zijn er ook wisselende exposities te bewonderen. Het hoogtepunt van een bezoek aan de toren? Via de smalle stenen wenteltrap met 217 treden naar boven klimmen! Vanaf het platte dak van de toren heeft u een schitterend uitzicht.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.